Vrijwilliger van de Maand

5: Mei 2023 - Bram van Zelm

Bram van ZelmIn onze rubriek ‘Vrijwilliger van de Maand’ stellen we iedere maand een andere vrijwilliger aan jullie voor.
Onze vrijwilligers zijn ons heel veel waard en samen zorgen zij ervoor dat onze vereniging blijft draaien. Iedereen wordt gewaardeerd, of je nu net bent begonnen, heel veel werk verzet of af en toe een handje helpt..
In de maand Mei is het de beurt aan Bram van Zelm. Hij loopt al heel veel jaren bij SC Twist rond en steekt de handen regelmatig uit de mouwen.

Bram, wij kennen elkaar nog niet, vertel eens...
“Nou, ik ben hier wel al super lang. En in dit gebouw, deze club, Oranje Nassau, als onderdeel van Twist nu. Ik ben inmiddels bijna 60 jaar lid. Meer dan 50 jaar bij Oranje Nassau en Twist vanaf het eerste begin natuurlijk. Want dat werd Twist toen Spirit erbij kwam. Toen korfbalde ik zelf nog, in het laagste team. En dat werd toen een mengsel van Spirit en Oranje Nassau en dat is toen hartstikke leuk gegaan. Ik korfbal al vanaf… nou, toen mocht je officieel nog niet eens lid worden. Mijn oudste zus speelde korfbal, die heeft ook in het 1e gespeeld. Ik denk dat ik een jaar of 8 was dat ik op het veld rondliep. Maar vanaf 10 jaar ofzo kon je pas officieel lid worden destijds. Maar er is een paar jaar ledenadministratie zoek, daarin zat ik dus ook. Heel precies is het niet bekend wanneer ik lid geworden ben. Maar vroeger waren we een hele korfbalfamilie. Twee zussen, een broer en ik. En daarna neefjes en nichtjes, zwagers, mijn twee zoons. Maar ik ben de laatste der der Mohikanen, ik ben de enige nog, van toch wel een aardig aantal familieleden wat korfbalde.”

60 jaar, hoe is die korfbalcarrière verlopen?
“Ja, ik korfbal al heel lang. Ik heb een jaar of 8,9,10 in het eerste gespeeld, in de selectie. Het leuke was wel, toen ik daar deel van uitmaakte, dat we drie keer zijn gepromoveerd. Niet op rij hoor, maar in de loop van de jaren. Het was een aardig hecht team met redelijk wat talent. We gingen steeds hoger spelen. Ik heb toen één trainer gehad, waarvan ik altijd zeg, daarvoor deed ik maar wat, maar die heeft me echt korfballen geleerd. Meerdere mensen die met mij gespeeld hebben, die zeggen dat ook. Hij heette Maarten Goettsch. Nou ja, het was een goede trainer en bovendien een hele aardige vent, echt een prima kerel. Het was geen opschepper, een hele rustige man, want na verloop van tijd kwamen we erachter dat hij hoofdklasse gekorfbald had. Bij Het Zuiden, een club in Rotterdam Zuid. Die club bestaat niet meer, er zijn een hoop fusies geweest in de korfbalwereld.”
“Als ik nadenk over mijn korfbalcarrière, natuurlijk speel je leuke wedstrijden als je in het eerste speelt. Ik ben één van de spelers uit het 1e, die alle teams heeft doorlopen tot aan het laagste op dat moment.

Maar dan nog vind ik het frappant dat ik ook in de lagere teams vaak heel leuke wedstrijden gespeeld heb met een heel leuk samenspel. Samen met o.a. Arie en Jolanda Schoonman, Evert-Jan vd Berg, Marc vd Linden en Mattijs van Keulen. En ja, korfbal is een sport waar je met ervaring en inzicht, zelfs als er een leeftijdsverschil is, leuke wedstrijden kunt spelen. Als je tegenstander in de 30 is en zelf ben je in de 50, dan nog is het niet gezegd dat je niet kan scoren. In tegendeel, ik bedoel het heeft ook een hoop met slimmigheid en inzet te maken en niet alleen maar wie het hardste kan rennen of het hoogste kan springen. Ik heb het altijd hartstikke leuk gevonden. Ik vond het belangrijk om te blijven bewegen. Ik had een zittend beroep, dus dan vond ik het prettig om mijn conditie een beetje op peil te houden.”

Inmiddels ben je met pensioen?
“Ik ben sinds december met pensioen. Ik ben huisman, soort van. Ik rijd ook motor op mijn Ducati.
Vanmiddag nog, na de huishoudelijk beslommeringen. Het zonnetje scheen, dus ik nam het ervan, even naar Hoek van Holland gereden. Maar ook dingen doen in huis, klusjes. Ik heb 2 zoons met een eigen huis, daar zijn ook genoeg klusjes te doen, vind ik ook leuk. Tuinieren, de kleinkinderen. Het komt goed uit dat ik ze af en toe bij gelegenheid van of naar school breng of haal.”
“En ja, scheidsrechter al…, ik weet niet, ik denk iets in de buurt van 15 jaar, ik tel het niet. Maar iets in die koers, misschien wel wat langer. Nog steeds 1, 2, soms 3 keer in de maand , al naargelang het uitkomt. Ja, als er eens een wedstrijdje ter beschikking komt en het past me qua planning dan doe ik dat wel. Meestal word ik ingedeeld bij de A1 of bij de 4e,5e,6e of 7e senioren. Maar als er dan een wedstrijdje beschikbaar komt van de hele kleine jeugd ofzo, dan vind ik dat ook hartstikke leuk om te doen. Ik heb ook het schoolkorfbal toernooi gefloten.”
“En invaller barpersoneel. Niet op zaterdag want dan moet ik fluiten. Dat vind ik lastig om te combineren. Maar bij doordeweekse wedstrijden op de dinsdag of woensdag.”
“Toen het wedstrijdkorfbal stopte voor mij, omdat het team waar ik deel van uitmaakte uit elkaar viel. Het 5e of 6e, ik weet niet wat het toen was. Maar er stopten er een aantal en toen vond ik geen passend team waar ik me in thuis zou voelen. Dus toen ben ik bij TwistFit gegaan, de trimmersclub, wat origineel van Spirit afkomt, want daar is het ontstaan al jaren geleden. Dat doe ik ook al 8 of 10 jaar, ik weet het niet precies. Remco is de vaste trainer, maar ik ben de vaste stand-in trainer als Remco niet kan.”
“En de eenmalige acties. Ik hou ervan om dingen met mijn handen te doen. Ik heb vroeger in het bestuur gezeten, ik ben jeugdtrainer/-coach geweest, trainer/coach van selectie teams. Ik heb, nou ja, de bouwcommissie van toen deze kantine gebouwd is, daar heb ik ingezeten. Maar ja, ik vind het momenteel prettiger om een middagje onkruid te wieden of whatever, hekken te repareren. Ik heb behoorlijk wat geschilderd in deze kantine, in de kleuren die er nu inzitten. Dat soort dingen doe ik liever dan bestuursdingen enzo, dat past mij niet zo. Je moet er ook een beetje jeu in hebben in de dingen die je doet, want anders wordt het een soort verplicht nummer en daar schiet niemand wat mee op.”

Zijn er nog mensen van toen die nu ook nog steeds bij Twist zijn?
“Ja, Dieuw, Ton Sluimer heb ik mee in het 1e gespeeld. En Leo vd Bie, ook mee in het 1e gespeeld. Ton en Leo zijn ook scheidsrechter. Ton is ook met de bouw van de nieuwe sporthal bezig. Voor de rest, ik fluit mijn wedstrijdjes en ik vind het ook leuk om de jeugd bezig te zien, met trainen of met spelen. Bij korfbal gebeurt het dat de kinderen van de mensen met wie je zelf gespeeld hebt, dat die nu rondlopen en die zie je dan van een klein kleutertje tot een puber in de A van 1 meter 90 om maar wat te noemen. Dat vind ik wel grappig. En verder ja, hoewel ik vroeger fanatiek was. In het 1e of in de selectie wilde je altijd winnen natuurlijk. Maar ik heb het altijd prettig gevonden dat korfbal een sport is waar niet echt het fysieke deel de overhand heeft maar meer het technische gedeelte. Ik vind het gezellig om nog betrokken te zijn bij een vereniging waar ik heel veel mensen ken. Maar zo gaat dat nu eenmaal. Dingen veranderen gelukkig.”

Een hoop veranderingen door de jaren heen, hoe ervaar je die?

“Ik vind de vernieuwing vanuit de bond van de korfbalregels, dat komt niet altijd de spirit van de sport korfbal ten goede. Het lijkt wel of de bond erop uit is om korfbal meer een clone van basketbal te maken dan een op zichzelf staande sport. Bijvoorbeeld een ‘voet-bal’, wat vroeger een standaard overtreding was, is nu door de bond veranderd. Alleen als iemand opzettelijk een bal wegschopt is het een overtreding en anders niet. Net als dat er in het hogere niveau korfbal de schotklok in het leven is geroepen, dat vind ik ook een beetje de dood van het mooie korfbal. Het spelen van mooie lange aanvallen wordt daarmee teniet gedaan, dat is ook een onderdeel van het charme van het spel vind ik, maar ja, zo zijn er meer dingen. Maar ach, dingen veranderen.”
“Het fuseren van 3 korfbalclubs is een positief iets. Ik moest eerst wel even wennen aan de samenvoeging, maar na een paar maanden was ik wel tot de conclusie gekomen dat het de enige manier was om te blijven bestaan als korfbalvereniging in Vlaardingen. Nu is het wel behoorlijk geintregeerd allemaal. Veel leden weten niet eens wat Oranje Nassau was, of KVV of Spirit. En ook het samenvoegen met de handbal, het versterkt elkaar wel als vereniging.”

Vanuit de vereniging...

Bram, als de laatste der Mohikanen van jouw familie zet je je nog steeds in voor de vereniging en dat
waarderen we enorm! Het was erg leuk naar je verhaal te luisteren. We zijn heel erg blij met wat jij allemaal doet voor de vereniging! We hopen dat je nog heel wat ‘pensioen-uurtjes’ bij Twist wilt besteden.
“Zolang als ik er nog plezier in vind, en dat zal vast wel, blijf ik. En ik woon ook vlakbij, dat is handig. Zolang er nog mensen zijn met wie ik contact heb en daar komen natuurlijk ook nieuwe mensen bij. Juist met jongeren is het leuk om contact te hebben. Ik ben van plan om het nog lang te blijven doen. Ik heb het nog reuze naar mijn zin. Ik blijf, door te fluiten, erbij betrokken, het is vertrouwd.”

4: April 2023 - Inka Bergen van Est

 

In onze rubriek ‘Vrijwilliger vInka Bergenan de Maand’ stellen we iedere maand een andere vrijwilliger aan je voor.
Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en
samen zorgen zij ervoor dat onze vereniging blijft draaien. Of dat ze nu nog maar net zijn begonnen of zich al jaren inzetten, of ze nu op de voorgrond aan het werk zijn of op de achtergrond, iedereen wordt gewaardeerd.
Aan de hand van een aantal vragen leren we hen een beetje beter kennen. In de maand April is het woord aan Inka Bergen - van Est.

Vertel eens iets over jezelf, wie ben je en hoe ben je bij Twist gekomen?
“Ik ben Inka. Ik heb 2 kinderen, Jelte en Tessa. Jelte die zit in de heren C en Tessa zit in de D1, bij de handbal. Ik heb zelf vroeger ook altijd gehandbald. Dat gaat helaas nu niet meer want mijn schouder gaat een beetje te snel uit de kom. Dat is de reden waarom ik nu bij TwistFit zit. Dat is iets minder contactsport, dus dat is voor mij even heel fijn nu. Ik heb eigenlijk vanaf mijn 7e altijd gehandbald. Wel in Hoofddorp begonnen, daar woonde ik. Vanwege het werk van mijn vader verhuisd naar Gouda en daar gaan handballen bij Vires et Celeritas. Maar dat vond ik niet zo leuk . En toen ben ik naar WIK gegaan in Vlaardingen, dat zat daar bij de Hugo de Vriesstraat achterin de wijk hier. WIK is op een gegeven moment samengegaan met de Hollandiaan, dat zat in de Holy. Toen kwam de korfbal erbij en dat is Twist geworden”.
“En toen hier ook nog de liefde gevonden dus hier naar toe verhuisd. Hij kwam uit Maassluis, maar handbalde hier en mijn broertje ging hier ook handballen, want die ging hogerop handballen. En toen vond ik het hier gezelliger dan in Gouda. Dus ik heb eerst een tijdje heen en weer gependeld en toen ben ik heel snel
ingetrokken bij Ron”.

Je bent vrijwilliger van de maand, dus wat doe je allemaal bij de vereniging?
“Nou, niet zo heel veel, hahaha. Ik ben samen met Ria het wedstrijdsecretariaat van de handbal. Ik mag me bemoeien met het inhuren van de zalen voor de handbal en de korfbal. En ik ben coach van de D1 handbal. En ik help ook met trainen bij de D1. O ja en ik zit ook in de TC”.
“Bij de TC ben ik contactpersoon van een aantal teams, dus als er dan wat speelt kunnen ze contact met mij opnemen. Samen met Andrea doen we eigenlijk alle teams, maar de Dames senioren is wel echt mijn contact waar ik heel veel mee bezig ben. Beetje kijken naar de teamindeling momenteel en regelmatig even een vergadering met de coaches en trainers om te kijken hoe het gaat en wat er speelt”.

Je heb ook een onderscheiding ontvangen. Kun je nog eens uitleggen welke dat is en waarom je die hebt ontvangen? 
Toen de Westwijkhal dicht ging, moesten er in ene voor een hele grote vereniging heel veel sporthallen geregeld worden. Dat hebben Edith van de korfbal en ik toen 'eventjes' samen gedaan. Edith heeft toen heel erg veel van de korfbalkant het contact gedaan en mij heel erg geholpen bij heel veel dingen. Ik was vaak contactpersoon voor de gemeente, want ze wilden maar 1 contactpersoon hebben, dus op die manier hebben we dat samen gedaan. Op een gegeven moment werd het wel echt heel zwaar, we zijn in die beginperiode gewoon wel echt 2 of 2,5 dag per week er mee bezig geweest. Toen heeft het bestuur ook wel aangegeven bij de gemeente dat het eigenlijk wel idioot was hoe dit ging. En toen heeft de gemeente ook een beetje de sportvereniging benaderd met "wij willen ze wel nomineren voor de 'Flip Vethaak - trofee'". En we wisten van niks. Ik had er wel wat reclame van gezien en dat er vooral teams en verenigingen enzo voor genomineerd werden. En ik heb Flip nu thuis staan, hij mag nu bij mij logeren".
 
Heb jij nog iets leuks, dat (bijna) niemand wist? 
"Nou, het is wel zo, kijk, korfbal en handbal is toch altijd wel een dingetje. En ik ben nu natuurlijk een soort van overloper aan het zijn. Ik heb nu korfbalschoenen in huis, voor de TwistFit. En ik ben ook bezig met de korfbalpaal. Ik vond het toch wel een dingetje, want het is wel afscheid nemen van de handbal. Dat je echt toegeeft dat je dat niet meer kan. Ik weet nog wel dat ik in het begin dacht: "ik schrijf me nog niet gelijk open en bloot in". Dus ik weet nog heel goed dat ik me rond Kerst ingeschreven heb en dacht, nou er komt echt geen nieuwsbrief en als die komt dan niet gelijk. Ik had me die ene avond ingeschreven en meteen die volgende ochtend om 10 uur stond de nieuwsbrief in mijn mail. Met 'nieuwe leden' Inka Bergen- van Est bij TwistFit". 
 
Wat is er zo leuk aan Twist? 
"De gezelligheid! Heel eerlijk, ik ben dus nu aan het inburgeren bij de korfbal, maar dan wordt je ook wel heel open ontvangen en dat is ook wel gewoon heel leuk. Er is altijd wel iemand of iets en dan doe je even een praatje, dus het sociale contact is wel heel erg leuk. Ik denk dat we ons daar allemaal voor moeten blijven inzetten, want het zal nooit helemaal vanzelf gaan, maar ik denk dat het wel steeds meer gaat 
gebeuren. Het is een verschrikkelijk leuke vereniging. Ik denk dat wij best wel veel dingen hebben doorstaan.     2 keer een fusie doorgegaan. De Hollandiaan en WIK, dat zat in 1 gemeente dus dat was ook altijd al wel gezonde competitie. Dus dat hebben we al helemaal samengevoegd en toen zijn we naar die mooie kantine gegaan. Toen kwam de korfbal ook nog, dus dat is dan weer even wennen, maar ik merk wel dat het op dit moment heel leuk is en dat de samenwerking steeds meer gaat gebeuren. --> Een voorbeeld daarvan is de 1 minuut stilte die de korfbalselectie dan ook houdt, terwijl het iemand aan de handbalkant is, als je het heel zwart-wit bekijkt.
En weet ik gewoon dat we steeds meer een vereniging gaan worden. Er zijn nog wel wat stappen die we moeten maken. 
Het zijn allebei leuke sporten. Ik vind het ook gewoon belangrijk om een teamsport te doen. En het maakt niet uit wat, maar het is gewoon heel belangrijk om te leren dat je rekening met elkaar moet houden en dat er ook wel eens wat tegen je gezegd wordt wat iets minder leuk aankomt, maar dat je daar wel gewoon mee om moet gaan". 
 

Wat zou je willen veranderen?
“Dat er toch onderling steeds meer begrip voor elkaar gaat komen. Ik denk dat het ook al steeds meer gebeurd, alleen ik denk dat het meer net als een olievlek moet gaan verspreiden. Net als die 1 min stilte, ja, dat sta ik dan natuurlijk wel de hele zondag daar te roeptoeteren”.
“Ook steeds meer dingen samen doen. De violen actie, de sponsorloop, we hebben 2 verschillende kampen. En nu hoeft echt niet alles samen, want dan wordt de groep misschien ook zelfs te groot. Maar er moet wel naar gekeken worden. Er zijn al goede stappen gezet, ik weet sinterklaas wordt al helemaal samen gevierd en we hebben de filmavond gehad. Zowel de handbal als de korfbal hebben tradities in hoe ze dingen organiseren en wat er georganiseerd wordt en hoe dat vormgegeven wordt. En dat is niet erg zolang we dat van elkaar accepteren en gaan stimuleren dat we meer samen gaan doen. Of dat er in ieder geval wordt gekeken naar de optie. Je merkt ook dat het steeds meer gaat gebeuren en het steeds normaler gaat worden. Neem bijvoorbeeld het schaatsen, vooral bij de jeugd zie je het gebeuren”.

Heb je nog een leuk idee voor de vereniging, al dan niet haalbaar...
“Een extra sporthal! Dat we hier gewoon 2 sporthallen bovenop elkaar hebben en dat je dan tegelijk kunt spelen. Dat we niet meer overal hoeven te zoeken naar een 2e hal, of dat de korfbal helemaal in Schiedam moet gaan trainen. Dat zou echt ideaal zijn. De nieuwe sporthal en de blaashal, dat is misschien wel haalbaar. Maar eerst maar eens kijken wat er onder de blaashal vandaan komt. Ook de handballers hebben oprecht zoiets van ‘oh, hoe zal dat er uitzien’”.

Vanuit de vereniging...
“Nogmaals bedankt voor al je werk en tijd die je besteed aan en voor de vereniging. De vereniging kan bouwen op mensen zoals jij en we waarderen je inzet enorm! We hopen je nog heel lang te zien op het veld, bij TwistFit en achter de schermen.”

 

3: Maart 2023 - Dieuw van der Windt

Dieuw vd Windt

In onze nieuwe rubriek ‘Vrijwilliger van de Maand’ stellen we iedere maand een andere vrijwilliger aan uw voor.
Onze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde en samen zorgen zij ervoor dat onze vereniging blijft draaien. Of dat ze nu nog
maar net zijn begonnen of zich al jaren inzetten, of ze nu op de voorgrond aan het werk zijn of op de achtergrond, iedereen
wordt gewaardeerd. Aan de hand van een aantal vragen leren we hen een beetje beter kennen. In de maand Maart is het woord aan Dieuw van der Windt, die zich al vele jaren inzet voor SC Twist.

Dieuw, volgens mij zit je al heel lang bij Twist, vertel eens?
“Nou, dat wordt 60 jaar! Toen ik erbij kwam heette het nog Oranje Nassau. Toen speelden we nog bij de tennisvelden ook op de Claudius Civilislaan, daar waar het tankstation zat. Daar zat een veldje naast, daar ben ik begonnen. Met een vreselijke oude kantine, heel erg gezellig. Daar heb ik wel wat feestje meegemaakt hoor, dat was heel leuk.”

Hoe ben je bij Twist gekomen?
“Ik ben begonnen met korfbal toen ik 15 was, met wat vriendinnen mee die korfbalden, gewoon een mee even kijken en dan ging je vanzelf ook meedoen. En dat vond ik leuk. En in die tijd was het eigenlijk je hele leven, je had niets anders. Je speelde 2 of 3 keer op een dag. En als je daar naar terugkijkt, de uitwedstrijden ging je op de fiets. Kranten onder je trainingspak en met de pont naar de overkant. We hebben overal gespeeld, bij Simonshaven, naar Den Haag op de fiets. Heel af en toe met openbaar vervoer maar meestal gingen we op de fiets. In de zaal konden we alleen in de Energiehal spelen op zaterdag. Doordeweeks gewoon buiten trainen. Palen naar buiten slepen, sneeuwvrij maken weet je wel. En dan speelde je eerst in je eigen team en dan ging je nog met het 6e mee, gewoon bij iemand achterop. Waar het nodig was daar speelde je, dat was echt leuk.”

En vrijwilligerswerk, hoe is dat gegaan?
“In die tijd ging dat eigenlijk vanzelf. Nu staat alles op de website, maar toen moest je de blaadjes gewoon ophalen bij Jaap de Keijzer in de Prins Hendrikstraat, die woonde daar. En dan ging je de blaadjes, de aanschrijvingen dus, bij de mensen in de bus doen. Daar stond op hoe laat je moest spelen en waar je moest verzamelen. Maar ook iedere maand contributie ophalen. Netjes aanbellen natuurlijk. En ‘s avonds moesten we weer naar Jaap de Keijzer om te kijken of het wel doorging, want niemand had telefoon in die tijd. Ook de nieuwsbrief typen op zo’n oude typemachine. Die werd dan maandag avond in elkaar gedraaid en die ging je ook rondbrengen. Ik kan me eigenlijk niet anders herinneren dat ik altijd wel dat soort dingen heb gedaan. Dat moet ook in je zitten denk ik.”

En nog steeds ben je veel met Twist bezig...
“Ja, nu korfballen ook mijn kleindochters bij Twist in de D1. Hartstikke leuk is dat. Het is ook leuk om te zien hoe de ontwikkeling bij de korfbal gaat. En ik ga ook nog steeds graag bij het 1e kijken als het even kan. Ik rij dan mee, ik gewoon wie er is en vraag gewoon of ik mee kan rijden en dat kan eigenlijk altijd wel. Maar als het lukt ga ik ook wel op de fiets naar de uitwedstrijden. Ik ken ook eigenlijk iedereen wel.” “Ik fluit ook nog steeds de kleintjes. Want het harde bij de ouderen gaat niet meer, maar bij de kleintjes lukt dat nog wel. Ook het schoolkorfbaltoernooi doe ik al zolang het er is. Ook met kamp ging ik altijd mee. Nu ga meestal nog maar 1 dag. Je moet het leuk vinden hè, en ik geniet ervan.”
“Ook de kerstkaartenactie doe ik. Ik heb vroeger bij de post gewerkt, dus ik weet een beetje hoe het systeem werkt. Nu met Joke gaat dat prima, want alleen is het niet te doen. Zij doet het computerwerk en ik zit ‘op de straat’ zeg maar.” “En alles wat er te doen is, de bardienst op maandag doe ik, maar ook bij de verhuizing heb ik geholpen. Maar ook wanneer er een babytje wordt geboren ga ik even langs met een ‘Twist-rompertje’. Hartstikke leuk vind ik het allemaal. Ik vind het ook gewoon leuk om een beetje te helpen en ik blijf in beweging.
Zolang als het kan blijf ik helpen en blijf ik naar de wedstrijden gaan, het liefst op de fiets.”

Omschrijf Twist eens in een paar woorden?
“Gezellig, sociaal en levensvullend voor mij. Het is gewoon een leuke vereniging waar je je op je gemak voelt. Je hoort het ook van scheidsrechters, ze vinden het fijn dat ze goed worden ontvangen en met een bakje koffie. En de jeugd die gaat kijken bij het 1e, die saamhorigheid die je dan voelt. Het is net het Feyenoord van de korfbal.”

Zijn er nog dingen die je kwijt wilt of graag veranderd zou willen zien?
“Je voelt dat het 1 vereniging is”. Blijf niet lopen met dingen, kom ermee en dan kijken we naar oplossingen. Het is een warm nest. Laat iedereen in zijn waarde. Soms weet je niet precies bij wie je voor iets terecht kunt. Maar als dalijk iedereen op zijn plekkie zit in het nieuwe gebouw dan komt dat allemaal wel goed denk ik. En je blijft altijd met mensen werken natuurlijk, iedereen doet zijn best.”

Vanuit de vereniging...
“Dieuw, er zijn niet veel mensen die al zo lang bij Twist rondlopen en de handen zo uit de mouwen steken als jij. Het plezier dat je erin hebt is ook duidelijk aan je te zien. Ik heb genoten van ons gesprek. We zijn heel erg blij met wat jij allemaal doet voor de vereniging! We hopen nog heel lang van je te kunnen genieten als vrijwilliger en natuurlijk enthousiast toeschouwer!”
“Ik vind het leuk. Voor mezelf, maar ook om zo misschien wel meer mensen enthousiast te maken om te komen helpen. Het is een vereniging van vrijwilligers, voor vrijwilligers. Als je zoveel plezier haalt uit wat een vereniging voor jou doet, dan mag je er ook wel iets voor terug doen.”

Pagina 1 van 2