Wat is en doet de vertrouwenspersoon?

De vertrouwenspersoon is een onafhankelijke persoon, benaderbaar voor alle leden en bezoekers van de vereniging. Klachten en problemen over omgangsvormen zoals agressie, geweld, discriminatie, verbale / fysieke of seksuele intimidatie, kunnen op een vertrouwelijke wijze worden besproken en behandeld.
In ‘lichte’ gevallen is het natuurlijk altijd goed om eerst zelf contact op te nemen met degene die het ongewenste gedrag tentoonspreidt en te proberen dit te bespreken.
Zijn de klachten ernstiger en/of helpt het aanspreken niet, dan kan contact worden opgenomen met de vertrouwenspersoon. Na melding bij de vertrouwenspersoon vindt een eerste gesprek plaats en naar aanleiding hiervan wordt samen een plan van aanpak opgesteld. De aanpak kan bestaan uit advisering, begeleiding, bemiddeling of er kan doorverwezen worden naar andere professionele ondersteuning.

De vertrouwenspersoon binnen S.C. Twist is Ellen Reints-Horlings. Hieronder stelt zij zich voor: 

Henrike Spoelman

Ik vind het belangrijk om met spelers, trainers en coaches bij te dragen aan een positieve sportcultuur zodat zowel kinderen als volwassenen zich prettig en gezien voelen bij Twist. 

In m'n jeugd heb ik een korte flitsende korfbalcarrière bij Oranje Nassau gehad en ben altijd min of meer betrokken geweest door spelende gezins- en familieleden. Zoon Arne is inmiddels gestopt met korfballen, dochter Marit speelt in B1 en manlief heeft hele andere sportieve talenten. Ik volg dit jaar trainingen om meer bekwaam te worden in de rol van vertrouwenscontactpersoon (VCP) via KliK en de KNKV. In het dagelijks leven organiseer ik allerlei 'losse' dingen, veelal kleine initiatieven met familie of buren, sport ik graag in de mooie Broekpolder en vind het leuk om samen met andere sporters deel te nemen aan survivalruns door het hele land. Ook ben ik werkzaam bij de Erasmus Universiteit Rotterdam waar ik met een diversiteit aan (aanbestedings)teams uit de hele organisatie werk aan mooie, handige, slimme, duurzame dingen voor onze (internationale) studenten, medewerkers en bezoekers van de campus. 

Gebeuren er als speler, trainer of coach zaken waarover je twijfelt 'of dit wel kan', zaken die niet door de beugel kunnen of waarover je gewoon even wil sparren? Worden er bijvoorbeeld geintjes gemaakt die helemaal niet grappig zijn of is er sprake van grensoverschrijdend gedrag? 

Neem dan contact op. Ik denk graag in vertrouwen met je mee. CONTACT.png

Let op: noem in je berichtje nog niet precies waarom je contact opneemt. Gewoon je naam en telefoonnummer is voldoende en dan maken we een afspraak.

Groeten,

Ellen Reints-Horlings