sponsor aan het woord Marcel van Dijk

Marcel van Dijk is inmiddels een begrip binnen S.C. Twist. Meerdere leden hebben reeds succesvol een rijopleiding bij jou afgerond. Toch zouden we graag nog wat meer van jou willen weten, vertel eens wat meer over jezelf en hoe je bij Twist betrokken bent geraakt.


Ik ben een vrijgezelle trotse vader van 2 meiden van 14 en 12 jaar. In 1992 ben ik begonnen bij de Vlaardingse Taxi Centrale en al snel chauffeur geworden die veel voor Unilever reed. Daar heb ik 6 jaar gewerkt. Daarna heb ik 2 jaar voor ConneXXion Business Tax gereden die voornamelijk veel voor diverseministeries reed, zoals voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Buitenlandse Zaken. Veel geleerd, maar ik dacht, daar moet nog meer in zitten. Vervolgens 3 jaar voor Casema gereden als directiechauffeur en daarna nog 12 jaar bij de Deli Maatschappij. In die tijd heb ik veel rijopleidingen mogen volgen, waardoor ik een directiechauffeur ben op vrij hoog niveau. Ik blijf deze rijopleidingen nog steeds volgen, zodat ik nog steeds een goede chauffeur blijf. Na de verkoop van het laatste bedrijf kreeg ik een jaarsalaris mee en daarmee kon ik mijn rijschool opstarten met hulp van Jumbo Wuijts. Door Marcel Baas van M&L ben ik bij Twist terecht gekomen en heb ik het eerste jaar A3 gesponsord en nu ben ik al 2 jaar shirtsponsor van A1.


Wat vind je van Twist en wat vind je van onze samenwerking?

Eerst was, en ben ik sponsor met 2 reclameborden bij hockeyvereniging Pollux. Een heel gezellige club, waar ik graag kom en veel mensen ken. Door Marcel Baas gevraagd om hier te komen dacht ik: oké ik ken er niemand maar nieuwe klanten zijn altijd welkom. Maar wat bleek, ik ken hier ook best al veel mensen en wat ben ik ontzettend aardig ontvangen. Het voelt als 1 grote familie. En dan denk ik aan de dagen van oliebollen bakken en bezorgen. Wat is het dan gezellig op de club. Ik hoop nog vele jaren A1 en de bardienst te mogen blijven sponsoren en wie weet ooit nog wel meer.

Vele middenstanders hebben het best zwaar in deze bijzondere periode, hoe gaat het momenteel met de rijschool Marcel van Dijk?

Heel eerlijk gezegd waren de 9 weken van het niet mogen lesgeven een geschenk voor mij. Precies die periode kreeg ik de sleutel van mijn huis en had ik alle tijd om te klussen. Maar zakelijk was het niet leuk. 2 auto’s, 2 salarissen. Kosten die door gaan, maar de overheid heeft goed geholpen en ik ben er beter uitgekomen. Rijschool Rocro uit Vlaardingen besloot om niet meer te gaan rijden en heeft gevraagd of zijn leerlingen bij mij mochten komen rijden. Van de 17 leerlingen zijn er 13 bij mijn rijschool komen te rijden. Dus 9 weken stil en daarna toch 13 leerlingen erbij is best een vooruitgang. Ook de leerlingen die in die 9 weken zich niet konden aanmelden kwamen daarna als nog bij mij rijden. Je kunt vast wel bedenken dat de rijschool uit zijn voegen groeide.

Je hebt zelf het idee opgebracht om het barpersoneel te sponsoren, dat is natuurlijk een topinitiatief, hoe kwam je op het idee?Je hebt zelf het idee opgebracht om het barpersoneel te sponsoren, dat is natuurlijk een topinitiatief, hoe kwam je op het idee?

Mijn dochters spelen beide bij hockeyvereniging HCS in Schiedam. Een club met ambities om op hoog niveau te gaan spelen. Ouders worden 1x per jaar gevraagd om te helpen achter de bar en daar krijg je dan een schoon HCS shirt aan. Dit ziet er professioneel uit. Dit voorjaar bedacht ik tijdens de Corona hoe kan ik als ondernemer Twist helpen, waar van alles is geprobeerd om wat te verdienen. Denk aan de leuke Bingo avonden die door Marc georganiseerd zijn. Hier was ik ook sponsor van. Ik bedacht mij toen dat Twist nog geen Poloshirt had en heb ik een balletje opgegooid en blijkbaar raak in de korf, want hier was wel oren naar. Nu ben ik 3 jaar shirtsponsor van de bar.

Wat wil je verder nog kwijt?

Door de enorme groei van mijn bedrijf heb ik per 2 november 2020 een 3de instructeur aangenomen zodat er geen wachtlijsten meer zijn. Ik ben erg blij met Ed en Monique als rijinstructeurs. Voor 2021 wil ik graag ook rijlessen voor E achter B kunnen gaan aanbieden.

Rijschool Marcel van Dijk transp 2