Bram van Huizen (Fysiotherapie Hoog Lede) en Remco van den Berg (sponsorcommissie S.C. Twist)Fysiotherapie Hoog Lede is inmiddels een begrip binnen S.C.Twist, meerdere leden zijn reeds onder behandeling in jullie praktijk. Toch zouden we graag nog wat meer van jou willen weten, vertel wat meer over jezelf en hoe je bij Twist betrokken bent geraakt.

Mijn naam is Bram, 26 jaar. Ik ben 6 jaar geleden gestart als fysiotherapeut, sinds 4 jaar bij Fysiotherapie Hoog Lede. 4 jaar geleden ben ik samen met mijn collega Jip gestart met deze praktijk, helemaal vanaf nul. Als nieuwe praktijk waren wij erg op zoek naar samenwerkingen met sportclubs om ons bereik te vergroten. Toen zijn we uitgekomen bij S.C. Twist en de overburen van DVO ’32. Sinds 3 jaar hebben we nu de samenwerking waar wij in ieder geval erg blij mee zijn.
Inmiddels is de praktijk uitgegroeid tot 6 collega’s. En zijn we natuurlijk 2 jaar geleden verhuisd naar Medisch Centrum Hoog Lede, waar we zo goed als alle zorg onder 1 dak kunnen verlenen.

Wat vind je van Twist en wat vind je van onze samenwerking?

Twist is best een bijzondere vereniging en dat bedoel ik positief! Ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat 2 verschillende sporten uitkomen vanuit 1 vereniging. Daarnaast vind ik het mooi dat een club maatschappelijk betrokken is.
Wij zijn erg blij met de samenwerking. Het biedt voor beide kanten een completer plaatje. Jullie kunnen als dat nodig is snel bij ons terecht. Aan de andere kant hebben wij de mogelijkheid om onze revalidanten door te trainen tot echt op het veld. Zo zijn er een aantal van jullie leden bij ons in revalidatie welke eerst 2 of 3 x per week binnen plaatsvond. Nu maken ze onder begeleiding van onze collega Lianne de overstap naar het sportveld, dat betekent dat ze 1x in de week gewoon op hun eigen club revalideren onder onze begeleiding.

Vele middenstanders hebben het best zwaar in deze bijzondere periode, hoe gaat het momenteel met Fysiotherapie Hoog Lede?

We kunnen gerust stellen dat het een bijzondere periode is (geweest). Vorig jaar april hebben wij in de 1e lockdown de praktijk moeten sluiten voor 2 maanden. We hebben toen geprobeerd om digitaal onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.
Toen wij in juni de deuren weer mochten openen waren we enorm blij weer aan het werk te kunnen. Eigenlijk sinds die tijd is alles weer zo goed als ‘normaal’ bij ons. Natuurlijk blijft corona als een rode draad doorlopen, het meeste merken wij dat aan de vele revalidanten in de praktijk welke revalideren na een doorgemaakte Covid-infectie. Wij prijzen ons allemaal gelukkig dat we elke dag gewoon naar ons werk kunnen en eigenlijk elke dag ook gewoon veel mensen zien.
We hebben enorm respect voor alle thuiswerkenden en de andere branches welke het vele malen zwaarder hebben gehad dan wij!

Jullie hebben onlangs het sponsor contract met S.C.Twist verlengd, de samenwerking is succesvol. Kun je omschrijven wat jullie S.C.Twist leden aan kunnen bieden vanuit jullie rol als S.C.Twist Fysiotherapeut?

Sporten/bewegen is van enorm belang voor de algehele gezondheid. Helaas komt er soms een blessure aan te pas. Als fysiotherapeut zijn wij de aangewezen persoon om je daar weer bovenop te helpen. Voor alle leden van S.C. Twist zijn wij geregeld te vinden op de club, je kunt ons advies vragen over blessures of het voorkomen daarvan. Daarnaast kan iedereen van S.C. Twist bij ons terecht binnen 24 uur. Mocht het uiteindelijk tot een traject komen, dan kunnen we je begeleiden tot op het veld en je weer terug bent op het niveau om met je eigen team mee te gaan trainen.

Wat wil je verder nog kwijt?

Eigenlijk twee dingen: Ik hoop dat we gezamenlijk een mooi jaar tegemoet gaan, zonder alle beperkingen door corona en in alle gezondheid. Ik gun iedereen sporten op zijn club en de gezelligheid van het verenigingsleven.
Daarnaast een kleine tip vanuit ons. Veel mensen hebben gedurende een hele lange periode niet/nauwelijks gesport. Als vanaf augustus alles weer gaat beginnen is het belangrijk om dat weer langzaam op te bouwen. Het lichaam moet zich weer kunnen aanpassen naar wat je van je lijf vraagt. Mocht dat lastig zijn of als je onverhoopt toch een blessure oploopt, dan staan wij voor je klaar!

 

Hooglede vierkant