Verslagen korfbal

Even wat inhalen qua verslagen van de afgelopen weken van Twist 1

De zaalcompetitie is inmiddels 3 weken oud. Twist 1 startte met een thuiswedstrijd tegen concurrent en degradant van vorig jaar KZ Danaiden uit Leiden. In een bomvolle sporthal met veel herrie was het een goede wedstrijd van de thuisploeg. De hele wedstrijd aan de goede kant van de score gestaan, maar we kwamen niet echt los van de tegenstander. Rust werd behaald met 1 punt voorsprong. De 2e helft nam de overhand nog meer toe en werd het gat door ons geslagen. Uiteindelijk werd er gewonnen met 20-16. Prima start.

De 2e week stond de uitwedstrijd tegen Madjoe uit Rijnsburg op het programma. De zwakkere broeder uit de poule. Maar we waren gewaarschuwd, want de eerste week gaven zij goed partij tegen een goede tegenstander. Na 3 minuten stonden we 2-0 achter en even dacht het publiek, het zal toch niet..... Maar nee het werd ook niet zo’n wedstrijd. Met alle reserves van 2 op de bank na hun uitwedstrijd nam Twist snel de wedstrijd in handen en we wilden in de rust al zorgen dat de punten veilig zouden zijn. Met een ruststand van 4-11 was dit ook gebeurd. De 2e helft werd het tempo nog wat opgeschroefd en uiteindelijk werd het een eenvoudige 9-27 uitslag.

Afgelopen weekend (8 december) stond de lastige uitwedstrijd tegen de stugge Zeeuwen van Atlas op het programma. Ruim op tijd naar Vlissingen en daar eerst even wat gegeten met elkaar om zo rustig en goed voorbereid richting de sporthal te gaan. Het complete 2e team, wat in Oegstgeest speelde (2 uur rijden), reisde na hun wedstrijd gelijk af naar Zeeland en dit geeft de teamspirit gelijk aan die we als hele selectie hebben en ook uitstralen! 💪🏻👍🏻
In een wat kleine hal begon de wedstrijd om 19.30 en om 19.35 stonden we al met 1-3 achter. Goede start van Atlas, al waren 2 goals wat vreemd gegeven strafworpen. Echter bleef Twist rustig en kwam vrij snel in de wedstrijd. En door een goed tempo te spelen, heersen in de rebound en echte duels te winnen, liepen we snel uit naar 4 punten voorsprong. Zo werd ook de rust behaald met een 6-10 voorsprong. Het was zaak om Atlas niet terug in de wedstrijd te laten komen want het staat bekend als een taaie tegenstander die nooit klaar is tot het laatste fluitsignaal. We bleven gefocust en liepen in de 2e helft verder uit naar maximaal 9 punten voorsprong. Door in de laatste 5 minuten wat gemakzucht van onze kant werd de eindstand 17-24. Nette uitslag en lastige horde positief genomen.

Na 3 wedstrijden de volle buit te hebben gepakt met een mooi doelsaldo en plaats 1 op de ranglijst, waar alle tegenstanders al punten hebben verloren, zijn we nu 5 weken vrij. Helaas te lang en erg jammer als je zo in een goede flow zit.

We kunnen tevreden zijn en ons goed voorbereiden op de komende (wederom) uitwedstrijd tegen OZC op 12 januari, om daarna vervolgens nog veel thuiswedstrijden te krijgen. Op naar ons doel in 2019!

Prettige feestdagen alvast en tot in januari met een nieuw verslag!

Edwin Jansen

Twist wint ruim van Reeuwijk - 22-9-2018

Selectie 1+2 2018 1200px

De weersverwachtingen voor afgelopen zaterdag waren niet best, dus zou dat best wel eens invloed kunnen hebben op de wedstrijd tegen Reeuwijk. In het begin leek het daar ook een beetje op want Twist kwam moeilijk uit de startblokken maar dat gold gelukkig ook voor Reeuwijk. Maar nadat het 1e doelpunt in ons voordeel was gevallen vielen de volgende 7 ook redelijk snel. Reeuwijk stelde daar bar weinig tegenover en dat kwam voornamelijk door het uitstekende spel van Twist. Tot aan de rust scoorde twist nog 4 maal en Reeuwijk slecht nog 1x. Zodat de rust bereikt werd bij een 2-11 voorsprong.
Na de thee werd het spel van Twist iets slordiger en onzorgvuldiger maar er werd wel geregeld gescoord. Reeuwijk daagde twist ook niet meer echt uit. Met nog zo’n kleine 10 minuten te gaan stond er een stand van 5-17 op het scorebord. Hierna wist alleen Reeuwijk nog 3x de korf te vinden. De eindstand was dan ook 8-17.
Deze wedstrijd hebben we gewonnen door een uitstekend collectief verdedigend Twist en een gevarieerd aanvalsspel waar een ieder ook zijn of haar doelpuntje(s) mee pikte.

Pagina 1 van 17