Nieuwbouw sporthal

Aanbesteding gestart

GV 18082021

De eerste beelden van de nieuwe sporthal/kantine

We gaan nu echt beginnen………

Afgelopen maand is er meer duidelijkheid gekomen in het proces dat moet gaan leiden tot de bouw van een fantastisch mooie sporthal en de uitbreiding van onze kantine.
De Gemeente heeft de omgevingsvergunning gepubliceerd en nu kunnen de inwoners van Vlaardingen eventueel bezwaar maken. Als de bezwaren zijn afgehandeld gaat de Gemeente de openbare aanbesteding starten om een aannemer voor dit project te kunnen aanstellen.

De verwachting is nu dat we in de herfstvakantie gaan verhuizen naar de Keijzer, de voormalige kantine van Oranje Nassau.

Een stukje geschiedenis
De wens voor een ‘eigen’ sporthal bestaat al heel erg lang. Ooit, ergens in de 80’er jaren, werd als 1 aprilgrap bij Oranje Nassau aangekondigd dat de eerste paal voor de sporthal zou worden geslagen.
Direct na de fusie waaruit Twist is voortgekomen zijn de eerste gesprekken gestart met de Gemeente over de mogelijkheden om een sporthal bij ons op het terrein te bouwen. Na meerdere besprekingen is in 2017, in gezamenlijk overleg met de Gemeente Vlaardingen, Het College Vos, De Vilder en Zonneveld Architecten en Twist, begonnen met het uitwerken van het eerste concept.
Deze besprekingen verliepen in zeer goede harmonie en wij konden onze wensen volledig inbrengen met betrekking tot zowel de sporthal als de nieuwe kantine. Helaas duurde het allemaal veel langer dan we gehoopt hebben, maar het resultaat wat er nu is mag zeker als buitengewoon mooi worden bestempeld. Hierbij wil ik alvast een groot compliment geven aan de mensen van de projectgroep vanuit Twist.

Hieronder kun je de visuals zien van de sporthal zoals het erover ruim een jaar uit moet gaan zien.

In maart van dit jaar zijn we met een grote groep enthousiaste mensen gestart met de voorbereiding van de verhuizing naar de Oranje Nassau kantine. Spoedig zullen we weer een overleg plannen voor een doorstart. Voorafgaand staat nog een bespreking met de aannemer op het programma.

Parallel hieraan moeten we ook aan de slag met ‘ons’ nieuwe onderkomen. Aangezien we hier grotendeels zelf mogen gaan bepalen hoe het eruit gaat zien en ingericht gaat worden moeten we ook hier gaan denken aan een of meerdere projectgroepen. Zo moeten we plannen gaan maken met betrekking tot de volgende zaken:

1. Inrichting van de kantine
2. Inrichting van de bar en keuken
3. Plan voor de gezamenlijke materiaalberging.
4. Inrichting van de bestuurskamer

Ook lijkt het mij heel erg leuk om van de historie van de verenigingen waar we uit voortkomen iets terug te laten komen in de nieuwe kantine. Ideeën hier voor zijn van harte welkom.

Kortom hier ligt een hele mooie uitdaging, maar biedt ons wel de kans om er echt onze gezamenlijke kantine van te gaan maken.

Dus heb je ergens verstand van, of denk je ergens verstand van te hebben, of vind je het gewoon leuk om mee te denken en te helpen stuur een mailtje naar mij (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Mochten jullie verder vragen of suggesties hebben laat dat ook weten,

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur
Jan Kees Boot

Klik op de foto's om te vergroten

Sporthal visuals  Sporthal visuals 2

Sporthal visuals 3  Sporthal visuals 4

Sporthal visuals 5  Sporthal visuals 6

 

Opnieuw vertraging

GV 12 5 2021

Pagina 1 van 8