Verslagen Handbal

Handbaldames S.C. Twist komen weer tekort

De handbalsters van S.C. Twist moesten afgelopen zondag spelen tegen Hellas uit Den Haag. Hellas strijd mee om de bovenste plaatsen terwijl Twist moeite heeft om van de laatste plaats af te komen.
De vlaardingse dames begonnen gehandicapt aan de wedstrijd omdat Michelle Priem en Elena Hoogendijk geblesseerd toekeken en Jill Dijkstra slechts zeer beperkt inzetbaar was. De opengevallen plaatsen werden ingenomen door de jeugdspeelsters Ceren Aydin en Sanne Olsthoorn. Aanvallend was duidelijk zichtbaar dat bij SC Twist het zelfvertrouwen ontbrak en regelmatig de verantwoordelijkheid om te schieten werd afgeschoven naar medespeelsters. De verdediging stond wel goed maar door het gebrek aan schotkracht werd de rust bereikt bij een stand van 2 – 8 in het voordeel van Hellas.
In de pauze gaf coach Nico Kortleven aan dat er sneller gespeeld moest worden en iedereen toch voor zijn eigen kans in de aanval moest gaan ondanks de grote achterstand.
Dit resulteerde dat de vlaardingse dames eindelijk begonnen te scoren en langzaam iets van de achterstand afsnoepte terwijl de verdediging goed bleef staan.
Met nog vijf (5) minuten te spelen was de achterstand teruggebracht tot 2 punten, maar de krachten waren langzamerhand op en in de laatste minuten scoorden Hellas weer enkele keren uit een break-out en kwam het eindsignaal bij 14 – 20 in het voordeel van Hellas.
Komende zondag staat de uitwedstrijd tegen het in de middenmoot staande HV Houten op het programma.

Handbaldames S.C. Twist laten weer teveel mogelijkheden onbenut

De handbalsters van S.C. Twist moesten afgelopen zondag de strijd aanbinden met Goodfloring-HMC/HVM uit Raamsdonkveer. Terwijl de brabantse dames meedoen om het kampioenschap, staan de vlaardingse dames momenteel op de gedeelde laatste plaats. Goodfloring-HMC/HVM vloog uit de start blokken met snel en gevarieerd spel waarbij de opbouwspeelsters gebruik maakten van de ruimte die werd geboden en zetten de dames van S.C. Twist direct op een achterstand van 3 punten. Langzamerhand kreeg de verdediging van Twist meer grip op de aanvalsters en konden zelf voor meer gevaar zorgen in de aanval. Het vizier van de vlaardingse aanvalsters stond niet op scherp waardoor de achterstand niet kleiner werd. De rust brak aan bij een stand van 9 – 13.
Na rust bleven de dames van S.C. Twist strijden voor een beter resultaat en kwamen heel langzaam dichterbij.
In de slotfase van de wedstrijd vloeiden de krachten van de dames van Twist langzaam weg en misten zij weer enkele mooie kansen. Toen Goodfloring-HMC/HVM achter elkaar drie (3) strafworpen kregen was het verzet van S.C. Twist gebroken en namen de brabantse dames weer afstand. De handbaldames van Twist trokken aan het korste eind en verloren met 17 -23.
Komende zondag zijn de handbaldames van S.C. Twist vrij.

Pagina 1 van 25